Hlavní obsah

Step do rytmu svatého Patrika přehlušil vlaky na pražském hlavním nádraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na pražském hlavním nádraží se v úterý sešly desítky tanečníků a stepařů, kteří si střihli společnou choreografii, aby tak oslavili svátek irského patrona svatého Patrika.

BEZ KOMENTÁŘE: Hukot vlaků přehlušily desítky stepařů Video: Novinky

 
Článek

Zatímco někdo si vyrazil v zeleném a jiní si dopřáli netradiční zelené pokrmy či pivo, desítky tanečníků se sešly před zraky překvapených diváků v hale hlavního nádraží v Praze. Představili tam hned několik svých choreografií. Cestující tak měli možnost zpříjemnit si své čekání nečekanou podívanou, kdy se poprvé společně představily skupiny věnující se irskému tanci. U příležitosti svátku svatého Patrika se někteří tanečníci oblékli do kostýmů v tradiční zelené barvě.

Svatý Patrik podle legendy obrátil v pátém století Iry na křesťanství. Z oslav jeho svátku se poté stala tradice prakticky po celém světě. Nejvíce tento svátek kromě Irska oslavují především v USA, Kanadě a Austrálii, kde žije velké množství obyvatel irského původu.

Výjimkou není ani česká metropole, kde začaly oslavy už v minulém týdnu. Řada irských restaurací nabídla svým zákazníkům speciální zelené pokrmy včetně točeného zeleného piva. Po celé Praze se konala také řada hudebních akcí či festivalů. K vidění byla také zeleně nasvícená Petřínská rozhledna, kterou je možné obdivovat i ve středu 18. března ve večerních hodinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám