Hlavní obsah

Státní zastupitelství se odvolalo proti prodloužení Redlovy omezené svéprávnosti

• Aktualizováno

Státní zastupitelství se podle očekávání odvolalo proti rozhodnutí plzeňského okresního soudu prodloužit omezení svéprávnosti obviněnému podnikateli Michalu Redlovi. Právu to ve čtvrtek řekla šéfka plzeňských krajských žalobců Anna Maříková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Redl v doprovodu policistů

Článek

„Využili jsme svých oprávnění účastníka řízení a na základě nově zjištěných skutečností, které nám dříve nebyly známy, podalo Okresní státní zastupitelství Plzeň-město ve věci odvolání,“ řekla Právu Maříková

„Okresní státní zastupitelství Plzeň-město využilo svých oprávnění podle občanského soudního řádu a zákona o zvláštních řízeních soudních jako účastníka řízení o svéprávnosti posuzovaného M. R. a dnešního dne podalo odvolání proti rozsudku Okresního soudu Plzeň-město,” oznámilo státní zastupitelství v tiskové zprávě.

Případem se tak bude zabývat nadřízený plzeňský krajský soud.

Čau Míšo, psal Krejčíř Redlovi. Toho kryjí posudky znalců už 20 let

Krimi

Okresní soud Plzeň-město letos 13. května rozhodl na základě znaleckého posudku jedné psychiatričky o tom, že Redlovo omezení svéprávnosti je nadále důvodné, a dokonce ho prodloužil o dalších pět let.

Redl je obviněn v korupční kauze kolem pražského dopravního podniku (DPP) ze založení „organizované zločinecké skupiny“ a z přijetí úplatku, policie ho dokonce označila za hlavu celé skupiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám