Hlavní obsah

Státní zástupce zastavil stíhání bývalé Rathovy mluvčí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zástupce zastavil stíhání bývalé mluvčí někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha Berill Maschekové. Byla obviněna v souvislosti s kauzou zakázky na webové stránky tojecool.cz, které měly být „komunikačním kanálem pro mladé Středočechy”. Mascheková měla krajskému úřadu způsobit škodu 1,7 miliónů korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Berill Mascheková

Článek

O zastavení stíhání, o němž státní zástupce rozhodl 22. dubna, informovala v úterý právní zástupkyně Maschekové Karolina Zelenková s tím, že jde o konečné rozhodnutí, proti němuž se krajský úřad neodvolal.

„Ráda bych poděkovala státnímu zastupitelství i vyšetřujícím orgánům Policie ČR za kvalitní práci, kterou na tomto případu odvedli. Velmi oceňuji skutečnost, že se nenechali strhnout lacinou snahou o mediální propojení vyšetřování mé osoby s kauzou bývalého hejtmana Středočeského kraje,” uvedla Mascheková.

Foto: tojecool.cz

Portál tojecool.cz

Kritici upozorňovali, že webové stránky, za něž kraj zaplatil téměř dva milióny a následně je zrušil, byly předražené a neposkytovaly očekávané penzum informací. Státní zástupce nic takového neshledal a konstatoval, že Mascheková, která měla stránky na starosti, postupovala v souladu se zákonem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám