Hlavní obsah

Starostové na Ústecku mají problémy s krizovými telefony

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

S mobilními telefony, které jsou určeny při živelných pohromách pro spojení s krizovým štábem, mají starostové obcí na Ústecku velké problémy. Starosta Trmic u Ústí nad Labem Oto Neubauer (ČSSD) Právu řekl, že přístrojům se velmi rychle vybíjejí baterie, jejich ovládání a přepínání na krizový režim je oproti předchozímu modelu nešikovné a telefon navíc nepasuje do starší hands-free sady v autě.

Článek

"U staršího typu krizového mobilu mi sice odešel signál, nechám ho ale opravit. Při používání nového telefonu se totiž i při minimálním používání vybije baterie třeba za den, navíc jsem nesehnal soupravu do auta a musím při každém volání zastavit," rozčílil se trmický starosta.

Chabařovický starosta Jiří Záhořík (nez.) potvrdil, že starší typ krizového telefonu byl kvalitnější. "U novinky je složitější obsluha a kromě chybějící soupravy do auta ho musím pořád nabíjet," potvrdil Záhořík.

Starosta Povrlů Jiří Schick (nez.) doplnil, že i když jemu a místostarostce nový krizový telefon funguje, dobrovolným hasičům odešel. "A zrovna při povodních. Přestal totiž zvonit a odešla i baterie. Jde zřejmě o mechanickou závadu, snad dostanou nový přístroj," doufá Schick s tím, že jeho kolegové si ale na nové mobily stěžují.

Řada starostů proto kromě starého krizového telefonu používá raději svůj soukromý, nový mobil často nechávají v kanceláři v šuplíku. Představitelům radnic navíc nevyhovuje i to, že u sebe musí nosit minimálně dva mobily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám