Hlavní obsah

Starostka obce poničené tornádem rezignovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav
Aktualizováno

Starostka Mikulčic Marta Otáhalová (za Nový směr) ve čtvrtek rezignovala, uvedla to Česká televize (ČT). Obec byla výrazně poničena červnovým tornádem. Novým starostou zastupitelé ještě večer zvolili Josefa Dvořáčka staršího (Těšičané Mikulčané), který se řadil k odpůrcům dosavadní starostky.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Mikulčice

Článek

Otáhalová například vykázala ze sportovní haly dobrovolníky, kteří přišli do obce pomáhat s odklízením následků tornáda, s tím, že tam dělají nepořádek a demolují zařízení. Lidé z obce s tím ale nesouhlasili.

Kritici jí také vyčítají problémy s transparentním účtem, byť za jeho nedostupnost na webové stránce mohla banka.

Starostce obce postižené tornádem vyhrožovala místní žena

Krimi

Starostce také vyhrožovala  jedna z obyvatelek obce, která katastrofu psychicky nezvládla a poslala starostce výhrůžnou SMS. Později se jí omluvila a k autorství zprávy se veřejně přiznala.

Chtěla prý dosáhnout toho, aby se starostka začala zajímat o lidi, kteří o všechno přišli, a přestala z brigádníků, kteří byli udření, špinaví a spálení od slunce, dělat hospodské povaleče. Obyvatelé obce často vyjadřovali pisatelce podporu.

Mikulčice z dronu 25.6.2021Video: čtenář novinek

„Velmi mě to překvapilo, ale vyrovnala jsem se s tím a odpustila jsem jí. Trestní oznámení ale nestáhnu. I kdyby se to dalo, nestáhnu, nikdo si nemůže dovolovat, aby vyhrožoval starostům. Za všechny starosty to musím udělat. Už by si mě další nevážili,“ reagovala na veřejné přiznání autorky zprávy starostka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám