Hlavní obsah

Starosta Prahy 7 Mikšík složil funkci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Starosta sedmého pražského obvodu Radek Mikšík (ODS) na pondělím zastupitelstvu rezignoval na svou funkci. Radnici povede jeho stranická kolegyně a místostarostka Ivana Kučerová a oficiální vysvětlení zní, že se na tom dohodl klub ODS. Ze zdravotních důvodů rezignoval na funkci radního i občanský demokrat Josef Neuberg.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

"Důvodem bylo aktuální řešení politické situace. V klubu jsme se dohodli, že to je varianta, která přispěje ke klidu na radnici," řekl ČTK Mikšík. Více říci nechtěl. Připomněl jen, že ODS nemá na radnici většinu, a ujistil, že nešlo o žádné osobní spory. Nadále zůstane členem zastupitelstva.

"Nic se pro obyvatele Prahy 7 nemění a klub ODS je dál jednotný," ujistila nová starostka Kučerová. Mikšík podle ní rezignoval dobrovolně a po dohodě, nejsou v tom žádné jiné důvody ani nespokojenost koaličního partnera s jeho prací. "Byla to vnitřní záležitost ODS a pana starosty," dodala.

Sdílnější nebyl ani předseda klubu ODS Aleš Zmeškal. "Členové klubu dospěli k názoru, že v tuto chvíli považují za správné vyvinout na Radka Mikšíka určitý tlak," uvedl. Podstatné je podle něj to, že ODS si udržela místo starosty a v zastupitelstvu určitou formu smluvní spolupráce.

Reklama

Výběr článků

Načítám