Hlavní obsah

Starosta Poděbrad kritizovaný za výroky o Romech opouští STAN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Starosta Poděbrad Jaroslava Červinka odchází z hnutí STAN. Nevyloučil, že půjde do voleb na nezávislé kandidátce. Uvedla to Česká televize. Červinka byl kritizovaný za výroky o Romech, o nichž před lety řekl, že by se měli střílet.

Foto: Twitter, Novinky

Jaroslav Červinka (uprostřed), starosta Poděbrad

Článek

Červinka ČT řekl, že v pondělí do stranické kanceláře doručí sdělení o ukončení členství.

K odstoupení z kandidátky STAN v podzimních komunálních volbách vyzval Červinku předseda hnutí Vít Rakušan. Na Twitteru v sobotu uvedl, že pokud Červinka z kandidátky neodejde, bude z ní stažen.

Poděbradský starosta na červnovém jednání městského zastupitelstva hovořil o někdejší důtce od okresního úřadu. Uvedl, že ji dostal za výroky při dopravní nehodě v roce 2001, kterou způsobili psi vlastnění romským občanem.¨

Lépe je zastřelit, řekl v souvislosti s Romy před lety poděbradský starosta. STAN se od něj distancoval

Domácí

"Já jsem pak pronesl onu památnou větu, že by bylo lepší je zastřelit. Policajt mi řekl, že by se neměli střílet, že ti psi za to nemůžou. A já jsem pronesl, že jsem neměl na mysli ty psy," řekl. Při vysvětlení na policii pak tehdy odmítl, že by měl sklony k rasismu a že by chtěl Romy střílet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám