Hlavní obsah

Správa letišť roušky zaměstnancům nerozdala

Novinky, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká správa letišť (ČSL) popírá, že by její zaměstnanci už museli povinně nosit kvůli nebezpečí nákazy nemocí SARS hygienické respirační roušky.

Foto: Marek Venuta

Uprostřed nově vydlážděného nádvoří zámku si můžete příjemně relaxovat.

Článek

"Míra rizika šíření této nákazy je na letišti v Praze-Ruzyni zřejmě ještě nižší než na jiných evropských letištích. Z Ruzyně totiž žádná letecká společnost nevypravuje přímé lety do oblastí, nejvíce zasažených SARS," sdělila v úterý Právu tisková mluvčí ČSL Anna Kovaříková. Reagovala tak na článek ve včerejším vydání Lidových novin.

Mluvčí ovšem potvrdila, že hygienické roušky v Ruzyni k dispozici skutečně jsou. "V případě, že by některý ze zaměstnanců o roušku sám požádal, bude mu samozřejmě přidělena. Ve skladu letištní zdravotní služby je jich dostatečná zásoba," ujistila. Kovaříková rovněž připouští, že některé z aerolinek, jež mají své kanceláře v Ruzyni, mohly již roušky rozdat svému personálu, který je v přímém kontaktu s přilétajícími cestujícími.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám