Hlavní obsah

Špindlerův Mlýn vyhlásil kalamitní stav a povolal vojáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠPINDLERŮV MLÝN

Starosta Špindlerova Mlýna Oldřich Šimek vyhlásil v této zimě vůbec poprvé ve městě kalamitní stav. Stalo se tak ve středu v 11 hodin. K mimořádnému opatření donutil město noční příval sněhu. Místy napadlo až 40 cm nové pokrývky.

Článek

"Jde o přechodné opatření, k němuž jsme museli sáhnout, protože silničářům se zlomil těžký pluh. Požádali jsme o pomoc armádu, která by měla dorazit během středečního odpoledne," řekl Šimek

Silničárům se nakonec podařilo silnici krátce po poledni prorazit. Spojnice mezi Špindlerovým Mlýnem a Špindlerovkou byla odpoledne kompletně vyčištěna a bez problému sjízdná pro linkové autobusy. Kalamitní stav pro tento silniční úsek ale trvá. Město je s dobrou zimní výbavou průjezdné.

"Jelikož se počítá a tím, že další dny bude nadále chumelit, zůstanou vojáci z Olomouce ve městě minimálně tři dny, aby byli v případě potřeby k dispozici," sdělil Šimek.

Reklama

Související témata:

Související články

Likvidaci kalamity na jihu Čech brzdí polomy

Především polámané stromy padající pod těžkým sněhem ztěžovaly ve čtvrtek snahu energetiků a silničářů vrátit život na jihu Čech do normálu. Vyvrácené smrky...

Výběr článků

Načítám