Hlavní obsah

Soud zrušil odvolání šesti členů vysílací rady

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský městský soud ve čtvrtek rozhodl, že šest bývalých členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, které 2. dubna 2003 odvolal tehdejší premiér Vladimír Špidla, když respektoval schválený návrh mimořádné schůze Sněmovny, bylo zproštěno svých funkcí neoprávněně.

Článek

Rozhodnutí soudu padlo na základě žaloby, kterou šestice odvolaných členů podala. Celá záležitost byla vrácena k vyřízení současnému premiérovi Mirkovi Topolánkovi.

Tehdejší členové vysílací rady Zdeněk Duspiva, Pavel Foltán, Josef Musil, Jiří Novotný, Petr Štěpánek a Petr Žantovský byli odvoláni jako celek, nikoliv jednotlivě.

Stalo se tak kvůli tomu, že vysílací rada se podle názoru tehdejších poslanců některými svými kroky podílela na vzniku arbitrážního sporu mezi společnostmi CME a Českou republiku o televizi Nova. Česko arbitráž prohrálo a muselo Američanům zaplatit deset miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám