Hlavní obsah

Soc. dem. vede podle Jágra hyenistickou kampaň

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Slavný hokejista Jaromír Jágr v pondělí veřejně vystoupil na podporu ODS. Důvodem je podle něj nenávistná, hyenistická a osobně zaměřená kampaň ve Středočeském kraji. Reagoval tak na výroky soc. dem. kandidáta na hejtmana Karla Machovce, podle něhož je Jágrova podpora ODS typickým příkladem klientelismu.

Foto: Amálie Holubová

Přípravy na masopustní průvod

Článek

ČSSD upozorňuje, že Jágrův otec je členem představenstva stavební firmy Energie, která získala několik zakázek od Středočeského kraje.

Jágr v tiskové zprávě uvedl, že je on sám a zejména jeho otec vystavován osobním útokům. "Vzhledem k jeho (otcovu) vážnému zdravotnímu stavu to považuji za obyčejný hyenismus a sám nyní vidím, na čem je kampaň sociálních demokratů založena: na strachu, závisti, očerňování a křivých obviněních," napsal Jágr.

Novinářům pak na tiskové konferenci v kladenské hokejové hale řekl, že zatahování jeho rodiny do kampaňe je nefér. K propojení mezi otcovou firmou a ODS poznamenal: "Já si myslím, že je to úplná blbost."

Středočeský hejtman a zdejší lídr ODS Petr Bendl vyzval ČSSD, ať nechá Jágrovu rodinu na pokoji. "Jestli vedení sociální demokracie hledá terč, tak jsem tady já a ODS. Jsem připraven předložit fakta," uvedl Bendl.

Soc. dem. opírají svá podezření také o skutečnost, že Bendl byl nějaký čas členem dozorčí rady Energie. Bendl vysvětlil, že byl v radě jako zástupce města Kladna, které bylo akcionářem firmy.

O programech stran Jágr moc neví

Jágr na dotaz Práva, zda souhlasí s Bendovými výroky o tom, že počínání vlády zavání nacismem a s výrazy jako "grosstapo", odpověděl: "Já tady figuruji jako sportovec, jako volič, jako člověk, který vyjádřil svobodně svůj názor o tom, koho jde volit. Jak to mají strany mezi sebou, to já nevím."

K důvodům podpory ODS mimo jiné řekl: "Vidím na vlastní oči v našem kraji, tady na Kladně, jaký udělali pokrok, co udělali pro město a budu jim věřit stále. Ale abych vám pravdu řekl, co je špatné na programu ČSSD a co je dobré... (na ODS) já nevím."

Reklama

Výběr článků

Načítám