Hlavní obsah

Soc. dem. si půjčila 180 miliónů, má jít o rezervu na kampaň

Právo, Novinky, rsk, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sociální demokraté si na financování kampaně vzali kontokorentní úvěr ve výši 180 miliónů korun. Sumu poskytla družstevní záložna Fio a podle strany jde pouze o finanční rezervu, rozpočet se jinak nemění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Volební manažer Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci ČSSD

Článek

Volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík Právu potvrdil, že strana si na financování kampaně vzala kontokorentní úvěr s tím, že částku může, ale nemusí čerpat. Jako zástavu strana dala podle deníku E15 jednu z budov v Hybernské ulici, kde sídlí.

"Dělali jsme si transparentní výběrové řízení a máme standardní podmínky," uvedl Tvrdík. Zároveň dodal, že rozpočet na kampaň, který sociální demokraté vyčíslili na 160 miliónů korun, se nemění a tento úvěr bude sloužit pouze jako rezerva.

Kampaň chtějí sociální demokraté financovat z peněz stranické centrály a příspěvků od krajských organizací i jednotlivých kandidátů.

Záměr použít na předvolební klání částku 160 miliónů korun, prezentoval šéf ČSSD Jiří Paroubek poprvé na zasedání stranického ústředního výkonného výboru loni v polovině prosince. [celá zpráva]

Anketa

Půjdete k volbám do Poslanecké sněmovny?
určitě ano
89 %
spíše ano
3,2 %
určitě ne
4,9 %
spíše ne
1,2 %
ještě nevím
1,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6521 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám