Hlavní obsah

Na kampaň dáme 160 miliónů, připustil Paroubek

Právo, Jiří Ovčáček
Praha

Šéf ČSSD Jiří Paroubek na sobotním zasedání stranického ústředního výkonného výboru (ÚVV) prozradil, že jeho strana počítá s částkou 160 miliónů korun na volební kampaň do Sněmovny.

Foto: Stanislav Zbyněk , ČTK

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

Z kontextu jeho dalších slov plyne, že ve srovnání s konkurencí, která podle Paroubka vrhne na kampaň půl miliardy korun, se mu to zdá být málo.

Paroubek na ÚVV reagoval na výtku týkající se rozsahu volební kampaně soc. dem. „Problém je, že my máme namalováno v našem rozpočtu 160 miliónů korun, náš soupeř do toho dá půl miliardy,“ řekl Paroubek v řeči na ÚVV, jejíž záznam má Právo k dispozici.

„Jak to chcete dělat, proboha? S holýma rukama jít proti ozbrojencům? Tak dokud já budu v čele strany, tak se bude bojovat. Až tady nebudu, tak si dělejte, co chcete,“ dodal Paroubek.

V minulých volbách do Sněmovny, které se konaly v roce 2006, utratila ČSSD podle oficiální zprávy 195 miliónů korun, ODS 228 miliónů Kč.

Financování kampaně se letos v září – ještě před zrušením voleb – stalo předmětem sporu mezi ODS a ČSSD. Šéf občanských demokratů Mirek Topolánek tvrdil, že interní zdroje z Lidového domu hovoří až o 730 miliónech korun, které již byly na kampaň vynaloženy. První místopředseda soc. dem. Bohuslav Sobotka to tehdy ostře odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám