Hlavní obsah

Sněžka bude na české straně kvůli letům vrtulníků uzavřena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká strana vrcholu Sněžky bude v září uzavřena kvůli opravě chodníků a dalším úpravám. Na vrcholu bude létat vrtulník a přepravovat tam kámen. Nejvyšší česká hora by měla být uzavřena tři dny, od 7:00 až 10:30 ráno a následně od 15:00 až do hodiny před setměním. Počítá se s tím, že práce začnou 11. září, záležet ale bude na počasí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Sněžka

Článek

Časy omezení přístupu na nejvyšší českou horu tak nejsou nijak závazné. „Harmonogram prací zcela závisí na počasí, jen pilot může určit, jestli jsou vhodné podmínky,“ uvedl Pavel Klimeš ze stavební firmy. V ideálních podmínkách by se během tří dnů mělo uskutečnit 130 letů.

Návštěvníky, kteří na vrchol půjdou od Růžové hory, budou v době omezení v cestě usměrňovat zaměstnanci stavební firmy.

Provoz lanovky nejistý

Přístup na Sněžku od Slezské boudy v Obřím sedle a po červené Jubilejní cestě ve směru od Pomezních Bud by měl být během letového provozu bez omezení. To se bude týkat pěší výstupové trasy od Růžové hory, v této trase vede také kabinová lanovka. Zda zůstane lanovka v horním úseku, tedy z Růžové boudy na Sněžku, v provozu, se ještě rozhodne během tohoto týdne.

Omezený bude během letových hodin i průjezd Lvím dolem od Vasovy louky po Velký polom.

Opravy a úpravy cesty jsou součástí zakázky za 17,85 milionu korun, která zahrnuje na Sněžce kromě opravy chodníků a letecké přepravy materiálu také vybudování nerezových zábran, opravu vyhlídky či instalaci laviček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám