Hlavní obsah

Školy v přírodě i delší výlety budou nejdříve na podzim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Školy v přírodě i vícedenní výlety pořádané školami se v tomto školním roce již patrně konat nebudou. Ministerstva školství a zdravotnictví s nimi počítají až na podzim.

Foto: Ennio Leanza, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Ministerstvo školství se odvolává na mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví, které schválila vláda v pondělí 18. května a které vícedenní akce škol do odvolání zakazuje.

Zotavovací akce pro děti, mezi které školy v přírodě patří, by měly být podobně jako tábory povoleny až od soboty 27. června, tedy de facto až po skončení školního roku, uvedlo ve čtvrtek tiskové oddělení ministerstva zdravotnictví.

Jestli chcete dítě ve škole, musíte to nahlásit do půlnoci, rozhodla vláda

Domácí

„Ministerstvo školství vychází z předpokladu, že do konce školního roku nebude konání škol v přírodě možné, a to na základě mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví ze dne 18. května 2020, které zakazuje pořádání vícedenních akcí školami pro děti v mateřských školách nebo pro žáky základních a středních škol a konzervatoří,“ sdělil ve čtvrtek tiskový odbor ministerstva školství.

Podle ministerstva zdravotnictví budou od 27. června povoleny zotavovací akce pro děti do 15 let. „Dohodlo se tak ministerstvo zdravotnictví spolu se zástupci organizací pořádajících tyto akce,“ řekla vedoucí tiskového oddělení úřadu Renata Povolná.

Dětské tábory se mohou otevřít 27. června

Domácí

Už minulý týden zástupci ministerstva oznámili, že od tohoto data se za přísných hygienických podmínek budou moct konat také letní dětské tábory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám