Hlavní obsah

Škatulata na resortech: Šlechtová míří na obranu, Stropnický zřejmě do čela diplomacie

• Aktualizováno

Dosavadní ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) potvrdila, že je kandidátkou Andreje Babiše na ministryni obrany v připravované menšinové vládě. Uvedla to v úterý večer Česká televize. Dosavadní šéf obrany Martin Stropnický zřejmě naopak zamíří do čela české diplomacie, v níž v minulosti působil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Článek

Babiš ve stejný den přivezl na Pražský hrad prezidentovi Miloši Zemanovi seznam navržených ministrů, jména na Zemanovo přání nezveřejnil, protože s nováčky ve vládě se chce prezident setkat.

„Nominace na ministryni obrany mě velmi potěšila. Přijímám ji s patřičnou pokorou a jsem připravena být na ministerstvu partnerem armády a zajistit potřebný servis při očekávaném navýšení počtu vojáků i rozpočtu,” uvedla Šlechtová v SMS pro ČT.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický

Dosavadní ministr obrany Martin Stropnický (ANO) by se měl podle nepotvrzených informací přesunout na ministerstvo zahraničí, odkud má dlouholeté zkušenosti, zejména pak z pozic velvyslance. Na resortu pracoval od roku 1990, v letech 1993 až 1994 pak působil jako velvyslanec ČR v Portugalsku, v letech 1994 až 1997 jako velvyslanec v Itálii a mezi lety 1999 a 2002 jako velvyslanec ČR u Svatého stolce.

V roce 1998 byl členem úřednické vlády jako ministr kultury.

Reklama

Výběr článků

Načítám