Hlavní obsah

Škárka kvůli svému výroku o zrůdách u Vězeňské služby končí

Právo, pab, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Někdejší poslanec a bývalý předseda Věcí veřejných (VV) Jaroslav Škárka končí u Vězeňské služby, kde pracoval jako vychovatel v plzeňské věznici Bory.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Škárka

Článek

„Ve středu jsme se dohodli na ukončení pracovního poměru,“ potvrdil ve středu Právu ředitel  borské věznice Petr Vlk.

Škárkův odchod je důsledek jeho nedělního prohlášení na sociální síti Facebook, kde označil nedonošené děti za „nevyvinuté zrůdy“ a ostře se pustil i do neziskových organizací.

Škárka může pykat za výroky o zrůdách

Krimi

„Dohodli jsme se, že podá výpověď. Při našem vzájemném pohovoru jsem vnímal jeho upřímnou lítost nad tím, co napsal. Po pracovní stránce mu nemám co vytknout. Fungoval na sto procent,“ dodal Vlk.

Na Škárku bylo v souvislosti s jeho tvrzením podáno hned několik trestních oznámení, mimo jiné od vedení fondu Nedoklubko, který právě předčasně narozené děti podporuje. Mluvčí plzeňských policistů Michaela Raindlová v této souvislosti Právu potvrdila, že kriminalisté se případem zabývají a už ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod.

Nad Škarkovými slovy se ostře pozastavil generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal.

„Nemohu uvěřit, že by někdo byl schopen takto hovořit o nedonošených dětech, které na samém začátku života o něj musí bojovat. Jako otec tří dětí naprosto rozumím tomu, jak takové výroky zasáhly rodiče, kteří mají o své děti obrovský strach. V reakci na tyto výroky se obrátíme na spolek Nedoklubko, který v rámci našich charitativních aktivit podpoříme,“ napsal Dohnal na Facebook Vězeňské služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám