Hlavní obsah

Silné sněžení komplikuje dopravu

V některých částech republiky během čtvrtečního dopoledne silně sněžilo. Silničáři v severních oblastech Česka upozorňují na zhoršenou sjízdnost některých komunikací pro nákladní automobily i na komplikace způsobené silným větrem, který může podle meteorologů vytvářet sněhové jazyky.

Sníh v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Silné sněžení zasáhlo ve čtvrtek například Trutnovsko, Jičínsko a Hradecko. „Dohlednost je snížená, na silnicích leží vrstva nového sněhu. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností,” uvedli po 10:00 silničáři.

„Na silnici II/280 v obcích Rokytňany a Dětenice na Jičínsku je kvůli sněžení špatně sjízdná silnice pro nákladní vozidla,” uvedla policie. Sníh dopoledne ležel i na dálnici D11 mezi Hradcem Králové a Jaroměří či na dálnici D10 na Liberecku. Kvůli větru se na silnicích mohou tvořit sněhové jazyky a závěje, uvedli meteorologové, kteří před sněžením i větrem varovali.

Hromadná nehoda na D5: Až 40 aut v sobě

Krimi

Policie dopoledne evidovala řadu nehod. Ve Dvoře Králové nad Labem v ulici Spojených národů havarovalo nákladní auto a ve Sladkovského ulici se srazila tři osobní auta a dodávka. U obce Lukavec u Hořic na Jičínsku se srazila dvě osobní auta. Dvě auta se srazila i na silnici II/300 mezi Trutnovem a Žacléřem. Všechny nehody se obešly bez zranění.

Čekejme sněžení, ledové dny a objeví se i zimní bouřky

Počasí

Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 kilometrů. Na Sněžce bylo dnes dopoledne minus 11 stupňů Celsia. Meteorologové varovali, že by vítr měl mít na horách rychlost až 90 kilometrů v hodině. Večer by měl zeslábnout.

Foto: Novinky

Sníh v Praze

Silné sněhové přeháňky se během dopoledne prohnaly prakticky celou republikou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám