Hlavní obsah

Sevření mrazu o víkendu povolí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco páteční ráno by mělo být nejchladnější z celého mrazivého týdne, v průběhu víkendu se začne od západu oteplovat. Příští týden by již maximální teploty měly stoupat nad bod mrazu a v nížinách vystřídá sněžení déšť. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Článek

V pátek by mělo být nejčastěji jasno, což bude způsobovat pokles ranních minim na -13 až -17 v nížinách a až -20 stupňů v horských oblastech. V mrazových kotlinách by mohlo být i chladněji. Přes den se budou teploty pohybovat mezi -7 a -3 stupni.

V sobotu začne počasí u nás od západu ovlivňovat okluzní fronta, která přinese víc oblačnosti se sněžením, případně smíšenými srážkami,” konstatovala Honsová.

Velmi rozdílná budou jak ranní minima, tak odpolední teploty. Na západě republiky bude k ránu teplota klesat na -2 až -6 stupňů, na Moravě a ve Slezsku se bude jednat o teploty mezi -11 a -15 stupni. Přes den se v Čechách dočkáme hodnot mezi -2 a 2 stupni, na východě se ještě bude jednat o teploty v intervalu -6 až -2 stupňů Celsia.

V neděli již bude převládat počasí s velkou oblačností, na východě ještě se sněžením.  Ranní minima budou v Čechách mezi 0 a -4 stupni, na Moravě a ve Slezsku mezi -3 a -7 stupni. Přes den se budou teploty pohybovat mezi 0 a 4 stupni.

K dalšímu oteplení dojde v pondělí. Převládat bude oblačno až zataženo, ojediněle se srážkami, které by však měly být sněhové až od poloh nad 600 metrů. Ráno budou teploty klesat na -1 a -5 stupňů, přes den budou kolísat mezi -1 a 3 stupni.

Počasí s velkou oblačností a občasnými srážkami bude pokračovat i v úterý. Hranice sněžení se posune nad 900 metrů a v nížinách se tak bude nejčastěji jednat o déšť nebo srážky smíšené. Ráno budou teploty klesat k -4 stupňům, přes den se již budou pohybovat mezi 1 a 5 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám