Hlavní obsah

Šéf rozhlasu chce probrat se Zemanem Hovory z Lán

• Aktualizováno

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan požádá o schůzku prezidenta Miloše Zemana. Chce na ní hovořit o pořadu Hovory z Lán, v jehož posledním vysílání použila hlava státu vulgární výrazy. Pořad má nicméně pokračovat v dosavadním formátu.

Foto: Petr Horník, Právo

Peter Duhan, generální ředitel Českého rozhlasu

Článek

"Generální ředitel požádá prezidenta o schůzku. Pořad bude dále pokračovat v nezměněném formátu," uvedl ve čtvrtek mluvčí ČRo Jiří Hošna.

"Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan již v minulosti několikrát o schůzku požádal a vždy mu bylo vyhověno," uvedl v reakci mluvčí Hradu.

Duhan již v pondělí uvedl, že se ve čtvrtek bude vedení rozhlasu zabývat posledním dílem Hovorů z Lán. Ředitel chtěl slyšet názory spolupracovníků i moderátora a šéfredaktora Radiožurnálu Jana Pokorného, který rozhovor, v němž prezident použil několik vulgárních výrazů na adresu aktivistek z ruské skupiny Pussy Riot a schválenou podobu služebního zákona, vedl.

Prezident sklidil za své výrazivo kritiku, celou záležitost bude řešit i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a Rada českého rozhlasu. Ta do středy dostala 35 stížností. "Sbíráme podklady, s vedením Českého rozhlasu to budeme projednávat v příštím týdnu," uvedl její místopředseda Jiří Vejvoda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám