Hlavní obsah

Šéf armády Řehka přiznal vztah s poslankyní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náčelník generálního štábu Armády ČR Karel Řehka, který ve čtvrtek oznámil, že je s manželkou v odluce, tvoří pár s poslankyní STAN a členkou sněmovního výboru pro obranu Michaelou Opltovou. Jako první v pátek informaci přinesl server Blesk.cz.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Náčelník generálního štábu Armády ČR Karel Řehka

Článek

Soukromý život šéfa české armády se do popředí zájmu médií dostalo ve čtvrtek poté, co sám Řehka z preventivních důvodů oznámil na svém profilu na síti X, že se s manželkou Irenou, se kterou má dvě dospělé dcery, odloučili a má nový vztah. Novinkám následně v rozhovoru řekl, že informaci týkající se jeho osobního života zveřejnil, protože měl informace, že se na něj chystala dezinformační kampaň.

„Mám z více věrohodných zdrojů potvrzeno, že se na mě systematicky chystá informační operace s cílem mě veřejně diskreditovat a znevěrohodnit. Jsou účelově šířeny různé informace, dezinformace a interpretace, mimo jiné i z mého soukromého života, které nijak nesouvisí s mojí prací. Proto s tím jdu raději ven sám. Nejsem politik a nechci být vtahován do politických her a hlavně nechci, aby byla do politiky zatahována armáda,“ přiblížil Novinkám sám Řehka, který zároveň oznámil, že má nový vztah s nejmenovanou ženou.

O den později vyšlo najevo, že Řehka tvoří nově pár s poslankyní STAN a členkou hospodářského výboru a výboru pro obranu Michaelou Opltovou. Oba tento vztah následně serveru potvrdili.

„Nemám ve zvyku veřejně sdílet svoje soukromí, teď je ale otevřenost důležitější zejména kvůli různým spekulacím. Vstupuji do další životní etapy s novým partnerem,“ napsala v pátek na síti X Opltová a požádala o respekt k soukromí.

Opltová zároveň odmítla, že by se ona nebo Řehka mohli ocitnout ve střetu zájmů, jak hned spekulují některá média. „Výbor pro obranu Poslanecké sněmovny kontroluje vládu v oblasti obrany, tudíž ministra a ministerstvo, nikoliv armádu a náčelníka generálního štábu. Obavy z něčeho takového jsou opravdu zbytečné,“ dodala v dalším příspěvku.

Náčelník generálního štábu Řehka: Moje soukromí se stalo cílem informační operace

Domácí
Související témata:
Michaela Opltová

Výběr článků

Načítám