Hlavní obsah

Sedmičku na Nově bude moderovat Veselovský

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Novým moderátorem nedělní diskusní Sedmičky na Nově se stal Martin Veselovský. Poprvé se divákům představí již tuto neděli, kdy v debatě zasednou místopředseda Senátu Přemysl Sobotka a senátor Robert Kolář.

Foto: Dana Podhajská

Exotická zvířata vystavená na zámku v Holešově si návštěvníci mohou i pochovat.

Článek

Veselovský na Nově začínal v roce 1988 jako moderátor odpolední talkshow pro mladé lidi nazvané Áčko. Na obrazovce se objevoval do poloviny roku 2002. Od téhož roku externě spolupracoval s redakcí publicistiky Českého rozhlasu-Radiožurnálu, kde měl třikrát týdně vlastní diskusní pořad Nad věcí. Současně moderoval každý pátek politický diskusní pořad Radiofórum.

"Nabídka ze strany Novy je pro mě velkou výzvou a oceněním mojí dosavadní novinářské práce. Svou spolupráci s Českým rozhlasem samozřejmě ukončím v co nejkratším možném termínu," řekl Veselovský.

Nova si Veselovského cení jako zkušeného profesionála. "Nového stálého moderátora jsme začali intenzivně hledat okamžitě po nečekaném odchodu Jany Bobošíkové. Dle našeho názoru je Veselovský nejen vysoce profesionálním novinářem, který se věnuje politickým diskusím, ale má i velkou zkušenost s obrazovkou," konstatoval včera generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Veselovský vystřídá v moderátorském křesle Michaelu Jílkovou. Ta se bude nadále plně věnovat jenom svému pátečnímu Kotli. Jílková uváděla Sedmičku pouze dočasně od 18. dubna, tedy necelý měsíc. Vypomohla Nově, když původní moderátorka Sedmičky Bobošíková nečekaně začátkem dubna oznámila, že kandiduje do Evropského parlamentu a moderátorské práce se vzdala.

"Míša nám velice pomohla v době, kdy narychlo odešla paní Bobošíková. Odvedla skutečně skvělou práci a my jí velmi děkujeme," poznamenal Dvořák.

Jílková: bylo to vyčerpávající

Jílková volbu Veselovského uvítala, protože uplynulé čtyři týdny ,kdy v pátek večer živě moderovala Kotel a hned obden, opět živě Sedmičku, byly pro ni psychicky i fyzicky náročné.

"Kotel chystám od pondělí do pátku. Navíc je to nejtěžší diskusní pořad a samotné jeho moderování je psychicky vyčerpávající. Po vysílání Kotle jsem vždy byla, jak se říká, úplně hotová. Ale stejně jsem nikdy neusnula dřív než v půl čtvrté ráno. V sobotu, místo odpočinku, jsem už od rána seděla u počítače a připravovala se na nedělní vysílání. A od pondělí to nastalo znovu a znovu do kola, bez jediného dne volna," vysvětlila Právu Jílková, jak bylo složité skloubit přípravu na oba pořady.

"Jsem ráda, že vedení televize rychle našlo nového moderátora. Budu se dál intenzivně věnovat Kotli a  snažit se nezklamat důvěru, kterou ve mně občané vkládají. Veselovskému držím v Sedmičce palce," poznamenala  ještě Jílková.

Nový muž v čele Sedmičky má za manželku rovněž moderátorku, ovšem z konkurenční soukromé televize. Monika Valentová, která v TV Prima uváděla pořad Sauna, je nyní na mateřské dovolené s osmiměsíční dcerou Rozálií.

Anketa

Zvládne podle vás Veselovský moderování politické debaty?
ano
46,6 %
ne
53,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 438 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám