Hlavní obsah

Sazku prověří kontrola ministerstva financí

Ministerstvo financí poslalo do loterijní společnosti Sazka kontrolu. Kontrola má zjistit, zda firma plní všechny podmínky, na jejichž základě jí byla udělena loterijní licence. Sazka je od ledna v insolvenčním řízení a tento týden přiznala , že nemá peníze na vyplacení velkých výher ve Sportce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek

Článek

Finanční úřad zjistí podle jeho mluvčího Ondřeje Jakoba v Sazce stav věci a následně MF rozhodne o dalším postupu. "Odebrání licence předpokládá řízení, které má své lhůty. Rozhodně to není tak, že ji druhý den můžeme odebrat. Určitě není zájmem regulátora firmu zničit. Jeho zájmem je ochrana spotřebitele," řekl serveru idnes.cz ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Sazka přiznala na počátku týdne, že nemá peníze na vyplacení velkých výher ve Sportce a požádala předběžného insolvenčního správce Josefa Cupku o dočasné pozastavení provozování loterií. Cupka s tím nesouhlasí a soudí, že Sazka by měla sama na sebe podat dlužnický insolvenční návrh.

Sazka čelí dvěma návrhům na insolvenční řízení. Jeden podala KKCG podnikatele Karla Komárka, druhý podnikatel Radovan Vítek, který tvrdí, že je největším věřitelem Sazky. Oba navrhovatelé se zároveň o Sazku ucházejí. Třetím zájemcem jsou Penta a E-Invest.

Reklama

Související články

Soud okleštil pravomoci vedení Sazky

Městský soud v Praze ve středu vyhověl žádosti předběžného insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky, aby vedení loterijní firmy mohlo nakládat s majetkem ve...

Výběr článků

Načítám