Hlavní obsah

Samková opět útočí na Schwarzenberga

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Slovní přestřelka mezi advokátkou Klárou Samkovou a předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem pokračuje. Ve středu Samková ostře zareagovala na svém facebookovém profilu na rozhovor ministra zahraničí pro Právo.

Článek

Schwarzenberg v rozhovoru řekl, že Samková o jeho životě nic neví a on sám byl v mládí „v situaci, kdy musel obracet každý groš“. Sám ministr reagoval na Samkové výrok z pondělí, že šéf topky nemůže pochopit problémy obyčejných a chudých lidí.

„Obracení každého groše většinou k mládí patří. Něco jiného je však osobně zažívat ‚obracení každého groše‘ a něco jiného je podílet se na budování systému, kde na jedné straně obrací 3/4 národa každý groš a na druhé straně se zadává ‚auditorské firmě‘ Kroll vypracovávání zpráv o tom, jak korupce zaručeně neexistuje,“ napsala Samková.

Narážela přitom na čtyři roky starou kauzu, kdy Schwarzenberg zadal šetření případu expředsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka auditorské společnosti Kroll. Výsledek auditu byl pro Čunka, podezřelého z převzetí úplatku, příznivý.

Kalousek je "zdvořilý vůči dámě"

„Je mi líto, že jsem se strefila do předsedy vlastní partaje, ale domnívám se, že reakce pana předsedy jsou zcela neadekvátní mým výrokům,“ dodala advokátka v následné diskusi.

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek komentoval výpad Samkové zdrženlivě. „Dovolím si být velmi zdvořilý vůči dámě a nebudu nazývat její výroky tak, jak by si zasloužily,“ sdělil Právu. Šéf poslanců TOP 09 a Starostové Petr Gazdík byl smířlivější. „Je to diskuse dvou lidí, která se bohužel vede prostřednictvím médií. Nejraději bych byl, kdyby si to vyříkali osobně u kafe,“ řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám