Hlavní obsah

Rybí kosti potrápily hlavně děti, mazlíčky lidé krmili salátem s majonézou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Především malí jedlíci byli nejčastějšími pacienty pohotovostní ambulance Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Kromě uvízlých kostí ale lékaři ošetřovali časté záněty středního ucha. Pomoc potřebovali na novovysočanské veterině také domácí mazlíčci, kterým lékaři neodstraňovali kosti z krku jako obyčejně, ale naopak se museli vypořádat s průjmy po dietních chybách.

Foto: Profimedia.cz

Lékaři pomáhali dětem s uvízlými kostmi v krku. Ilustrační foto

Článek

Lékaři po Štědrém dni nemuseli ve Všeobecné fakultní nemocnici ošetřit jediného dospělého, zřejmě se už naučili sváteční rybu jíst. Místo toho museli zasahovat u dětí, kterým uvízla rybí kost v krku.

"Právě na mě čekají dva malí pacienti s kostí v krku a jeden se zánětem středouší," řekl v sobotu odpoledne ČTK lékař VFN.

S problémy jiného rázu se museli zase potýkat veterináři na novovysočanské klinice. Lidé tam vodili zvířata s průjmy, které často vznikají tím, že jsou o svátcích krmena cukrovím nebo salátem s majonézou.

"My jsme žádné kosti z krku netahali, ale řešíme u psů a koček průjmy po dietních chybách. Na to je jediný lék - hladovka," řekl ČTK zdejší veterinář.

Celkově nemuseli u vážnějších případů zasahovat ani pražští záchranáři. Podle jejich mluvčí Jiřiny Ernestové se vyskytly jen běžné problémy jako žlučníkové záchvaty či zhoršení zdravotního stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám