Hlavní obsah

Rodička to nestihla do nemocnice, holčičku přivedl na parkovišti v Kuřimi na svět otec

V rodném listě by mohla mít uvedeno jako místo narození „parkoviště u obalovny“. Řeč je o holčičce Josefínce, která se narodila na zadním sedadle auta na parkovišti poblíž Kuřimi na Brněnsku. Na svět spěchala tak rychle, že k nastávajícím rodičům nestačila dojet ani vyslaná záchranka a prvorozenou dcerku tak přivedl na svět tatínek.

Foto: ZZS JMK

Malá Josefínka se narodila na parkovišti u obalovny.

Článek

O „adventním miminku“, které přišlo na svět před dvěma týdny, informovali v úterý jihomoravští záchranáři.

„Tatínek s pomocí naší operátorky přivedl prvorozenou dcerku na svět na zadním sedadle auta. Jemu i statečné mamince patří velká pochvala. Na místo dorazila lékařská i záchranářská posádka, zdravotníci zkontrolovali stav maminky i miminka, poskytli přednemocniční neodkladnou péči a převezli rodičku s dceruškou do porodnice,“ popsala mluvčí Michaela Bothová.

Operátorka i zasahující záchranáři si vysloužili pochvalu i od šťastné rodiny.

„Děkujeme za osobní i telefonickou podporu a pomoc při porodu naší dcery Josefínky. Rodili jsme 9. 12. 2022 v 4:25 na parkovišti u obalovny nedaleko Kuřimi. Vše dobře dopadlo a já vám za všechny účastníky ještě jednou moc děkuji. S pozdravem Petr, Eliška a malá Josefínka,“ děkovali rodiče.

Foto: ZZS JMK

Tatínek pomohl na svět své dcerce s pomocí operátorky Hany Kochové.

Takzvaný překotný, tedy rychlý a spontánní porod, je jednou z možností, do níž může situace vyústit. Porod bývá rychlý a rodiče mnohdy nestihnou přijet do porodnice. Překotný porod podle záchranářů nelze předvídat.

Foto: ZZS JMK

Na místo spěchali i záchranáři Roman Soušek, Jan Zdráhal, Jan Přikryl a Pavel Pleva.

Žena v Brně začala rodit v ranní špičce. Dostala doprovod

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám