Hlavní obsah

Řidiče autobusů a kamiónů čekají celý týden policejní kontroly

– Praha

Čeští policisté v pondělí začali při celoevropské dopravněbezpečnostní akci kontrolovat řidiče kamiónů a autobusů. Kontroly, které se týkají zejména hlavních tahů v Česku, potrvají do konce týdne. Uvedl to mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Foto: Právo

Kamióny a autobusy bude po celé ČR kontrolovat několik desítek policistů. Archivní snímek

Článek

Podle dřívějšího vyjádření ředitele dopravní policie Tomáše Lercha jde o jednu ze dvou největších bezpečnostních akcí, které policisté na letní prázdniny přichystali.

První se uskutečnila o prvních víkendech prázdnin se zaměřením na bezpečnost provozu na hlavních silničních tazích. Kromě celorepublikových akcí ale činí i řadu menších regionálních bezpečnostních kontrol.

Podle Bocána bude do akce nasazeno několik desítek policistů, kteří budou kontrolovat dodržování povinností a pravidel silničního provozu pro kamionovou i autobusovou dopravu.

"Dále se zaměříme na nedovolenou manipulaci s tachografy, paměťovými kartami řidiče a na technický stav vozidel," doplnil Bocán. Řidiči prý potkají policisty hlavně na dálnicích, rychlostních silnicích a vozovkách prvních tříd.

Řidiči mohou v týdnu potkat podobné kontroly po celé Evropě. Bezpečnostní akce spadá pod organizaci TISPOL, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám