Hlavní obsah

Redaktorka promluvila na Schillerovou anglicky, teď čelí vlně vulgarit

Lucii Hrdličkovou, televizní redaktorku, která promluvila anglicky na ministryni financí Alenu Schillerovou (ANO), zasáhla vlna vulgarit na sociálních sítích, uvedl PR koordinátor CNN Prima News Matěj Štýs.

Foto: Prima

Lucie Hrdličková

Článek

„CNN Prima NEWS si stojí za prací své redaktorky a ohrazuje se vůči vulgárním zprávám, kterým Lucie Hrdličková musela čelit po odvysílání rozhovoru na sociálních sítích. Ten vznikl jako reakce na prohlášení paní ministryně Schillerové, že Hospodářské noviny lžou, když tvrdí, že se neúčastní důležitých videokonferencí ministrů financí zemí Evropské unie kvůli slabé znalosti anglického jazyka. Na konferencích se přitom řeší zásadní témata jako unijní rozpočet a dopady koronavirové krize na země EU. Do redakce i redaktorce přišlo velké množství pozitivních ohlasů na rozhovor, které vysoce převyšují ty negativní,” uvedl v sobotu Štýs.

Redaktorka podle něj požádala o rozhovor oficiální cestou přes tiskové oddělení Ministerstva financí.

Schillerová nevyloučila další zadlužování, malým firmám pomůžou i obce

Domácí

„Pokud vysoce postavený politik ve svém oficiálním životopise uvádí, že ovládá anglický jazyk, mělo by být v pořádku položit otázku v angličtině. Při domlouvání rozhovoru s paní ministryní nikde nebylo uvedeno, že bude vedený v češtině,” dodal.

Jednání vůči ministryni považuje CNN Prima News za korektní.

Nejsem v angličtině nejlepší na světě, přiznala Schillerová

Domácí

„Nejdřív mě z angličtiny zkoušela ČT. Hnali se za mnou s kamerou z Malostranského náměstí až na MF. Na úřadu na mě už čekala redaktorka Primy, která v žádosti o rozhovor o angličtině neuvedla ani slovo. Nebudu lhát, v ten moment toho na mě bylo moc. A odešla jsem. Možná chyba,” napsala po incidentu ministryně.

Následně dodala, že v angličtině není nejlepší na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám