Hlavní obsah

Rampula už vyklidil kancelář vrchního žalobce

Právo, Jakub Troníček
Praha

Vlastimil Rampula už opustil místo pražského vrchního státního zástupce. Převzal si totiž obsílku s rozhodnutím Nejvyššího správního soudu, který tento týden vyhověl stížnosti ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS), a potvrdil tak s definitivní platností Rampulovo odvolání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vlastimil Rampula

Článek

Kontroverzní vrchní žalobce, kterému Pospíšil vytýkal ovlivňování některých závažných kauz, je od pátku řadovým státním zástupcem. Právu to v pátek potvrdila jeho dosavadní mluvčí Irena Válová. „Pan Rampula už opustil kancelář vrchního státního zástupce,“ konstatovala Válová.

Rampula už v hierarchii vrchního státního zastupitelství spadl o několik pater níže loni na podzim poté, co ho Pospíšil odvolal. Proti tomu se ale Rampula úspěšně bránil u soudu, a do původní funkce se tak letos v únoru vrátil. Ministr uspěl až se svou kasační stížností, kterou proti rozhodnutí pražského městského soudu podal. [celá zpráva]

Kdo Rampulu v důležité funkci nahradí, zatím není jasné. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman chce Pospíšilovi svůj návrh předat co nejdříve.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám