Hlavní obsah

Provokace ve Sněmovně: neznámý vtipálek svolal tiskovku poslance Snítilého

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezařazený poslanec Evžen Snítilý, který byl vyloučen z ČSSD za podporu Václava Klause v prezidentské volbě, se stal v úterý obětí provokace. Někdo jeho jménem svolal tiskovou konferenci, poslanec přitom o ničem nevěděl. Podle své asistentky leží v nemocnici.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Poslanec Evžen Snítilý (ČSSD)

Článek

Kuloáry Sněmovny rozvířila informace, že se v úterý v pět hodin odpoledne koná tisková konference poslance Evžena Snítilého. Rebel, který podpořil ve volbě prezidenta Václava Klause, je přitom dlouhodobě omluven z jednání dolní komory, proto bylo oznámení velkým překvapením.

Ihned začaly spekulace, s čím hodlá před novináře předstoupit. Například, zda nevstupuje do nějakého poslaneckého klubu vládní koalice, či zda se nevzdá mandátu. To by pro změnu pomohlo sociální demokracii, která by místo něj měla ve Sněmovně loajálního zákonodárce.

Po půlhodinovém čekání, během kterého se Snítilý neobjevil, začalo horečné zjišťování, zda nejde o žert nebo provokaci. To se večer potvrdilo.

Snítilý je v nemocnici

"Byl to nemístný žert, protože pan Snítilý žádnou tiskovku nepořádal,“ informovala Novinky poslancova asistentka Martina Havlová.

"Byla to svým způsobem provokace,“ dodala. Podle ní nemohl Snítilý tiskovou konferenci svolat, protože je v nemocnici. Kdo provokaci uspořádal, netuší.

Není to poprvé, kdy se v parlamentu objevila taková provokace. Loni v dubnu redakce obdržely e-mail, že lidovečtí senátoři vyzvali Jiřího Čunka, aby rezignoval na všechny své funkce. Falešný e-mail přitom rozeslal vyhlášený podvodník Lukáš Kohout.

Reklama

Související články

Žáček: Snítilý je v záznamu StB

Poslanec ČSSD Evžen Snítilý opustil v neděli nemocnici, kde musel být hospitalizován poté, co se při volbě prezidenta náhle zhroutil. Snítilý disponuje...

Snítilý poslanecký mandát nesloží

Poslanec Evžen Snítilý ve středu řekl Právu, že se nevzdá poslaneckého mandátu, nemá k tomu prý důvod. Ke složení mandátu jej vyzvala ČSSD poté,...

Výběr článků

Načítám