Hlavní obsah

Prodalo se už 94 000 vstupenek

KARLOVY VARY

Na 94 000 vstupenek bylo do úterní půlnoci vydáno na projekce 39. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. V tomto počtu jsou zahrnuty i vstupenky prodané a vydané na středu, uvedla mluvčí festivalu Uljana Donátová.

Foto: archiv MDZ

Tomáš David coby zbojník Jánošík.

Článek

Za prvních pět festivalových dnů se uskutečnilo 233 filmových představení. Festivalovými pasy se na šňůrce kolem krku označilo přes 6000 filmových fanoušků. Na karlovarské přehlídce se dosud akreditovalo 340 filmových profesionálů a 475 domácích i zahraničních novinářů.

V anketě deníku Právo o divácky nejúspěšnější film se na prvním místě objevil německo-mongolský snímek Příběh o uplakaném velbloudovi, oscilující mezi dokumentem a hraným filmem. Je absolventským dílem studentů filmové školy v Mnichově, byl nominován na Evropskou filmovou cenu a uveden na mnoha zahraničních festivalech. Karlovarský ho nabídl v sekci Jiný pohled.

Druhé místo zatím patří francouzskému snímku režiséra Christopha Barratiera Slavíci v kleci. Příběh z prostředí přísné internátní školy, v němž nezdárné děti spojí sborový zpěv, se má na podzim objevit i v české distribuci. Třetí je v hlasování diváků irsko-britský film Muzikanti z Clare, který karlovarský festival zahajoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám