Hlavní obsah

Hromadná nehoda kamionů blokovala dálnici D1 přes 11 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnici D1 u Humpolce zablokovala v úterý po 23:00 zhruba na 90. kilometru v obou směrech srážka několika nákladních aut. Zemřel při ní jeden z řidičů, další dva lidé se zranili. Ve směru na Prahu byla dálnice D1 u Humpolce neprůjezdná přes 11 hodin.

Hromadná nehoda kamionů na D1Video: Aktu.cz

 
Článek

Dálnice D1 u Humpolce zůstala ve směru na Prahu uzavřená po noční nehodě čtyř kamionů až do středečního dopoledne. Při srážce zemřel jeden z řidičů. Další řidič utrpěl lehké zranění, stejně jako zasahující policista.

Nehoda se stala krátce po 23:00 na 90. kilometru dálnice. Po půlnoci se podařilo zprůjezdnit sjezd z dálnice a policie odkláněla řidiče na objízdnou trasu. Následky nehody odklízeli pracovníci odtahové služby.

Uzavírka ve směru na Prahu trvala přes 11 hodin, kdy policie provoz částečně obnovila okolo 10:30. Vlivem omezení vznikla kolona nákladních aut v délce zhruba 20 kilometrů.

Na nehodě mělo svůj podíl počasí, kamiony dostaly smyk.

Potíže kvůli sněhu a náledí měli řidiči po většinu úterý. Už dříve se v úterý večer srazila dvě nákladní auta na D1 v okolí Větrného Jeníkova na Jihlavsku, který je na 104. kilometru dálnice. Kamiony měly kvůli sněžení problémy i jinde na Vysočině.

Policejní mluvčí Dana Čírtková už dříve uvedla, že jen od 18 do 20 hodin policie v kraji řešila 17 nehod.

Sníh u Prahy komplikuje dopravu. Záběry od Chýně na Praze-západ.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Velké problémy měli řidiči kvůli počasí v úterý večer v Praze a okolí. Na kluzké silnici na severu Prahy uvázl v úterý večer kamion.

.

Kamion zaseknutý na sněhu v PrazeVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

K sérii nehod došlo na západním okraji Prahy za Zličínem. Auta nejprve bourala na silnici mezi Chýní a Chrášťany, následně i na objízdné trase mezi Sobínem a Zličínem. Podle reportéra Novinek měla havarovaná auta v několika případech letní gumy.

Problémy měla i železnice a autobusy, několik jich na zasněžených silnicích zapadlo.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Sníh zkomplikoval dopravu v okolí Prahy. Na snímku nehoda poblíž Chýně.

Sněžení zkomplikovalo dopravu také na severu Olomouckého kraje. Ve Vidnavě sjel linkový autobus do příkopu. Ve Vápenné na silnici I/60 zablokoval komunikaci uvázlý kamion. Ve Zlatých Horách se srazil kamion s autobusem. „Obě vozidla zablokovala komunikaci,“ konstatovala mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Sněžení komplikovalo i dopravu na jihu Čech. Mezi Lejčkovem a Chýnovem uvázl večer kamion a vytvořila se tam dlouhá kolona. Policisté vyjížděli do desáté hodiny večer k asi 35 nehodám.

„Na vině bylo v naprosté většině náledí nebo sníh. Naštěstí se jednalo o drobná ťuknutí a žádná z nehod nebyla vážná,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Miroslav Šupík.

Komplikace spojené s počasím byly v průběhu dne hlášeny i z dalších krajů, ať už šlo o nehody, či výpadky proudu. Na Klatovsku havaroval autobus převážející asi třicítku dětí.

Zima vydrží až do víkendu

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám