Hlavní obsah

Přijímačky na střední školy čeká revoluce

Právo, Marek Přibil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přijímací zkoušky na střední školy čeká revoluce. Děti už nebudou podávat pouze jednu přihlášku jako dosud. Budou naopak zavedeny zápisní lístky neboli zápisky a přihlášky se budou posílat celkem tři.

Článek

Poslanec ODS Walter Bartoš s podporou soc. dem. Ivana Ohlídala či zelené Olgy Zubové ve čtvrtek předložili Sněmovně razantní novelu školského zákona, která chce tyto novinky zavést. Její schválení je podle Bartoše již jisté.

"Máme širší podporu napříč politickým spektrem a novela bude projednána na prosincové schůzi Sněmovny," řekl Právu Bartoš, podle kterého se ale změny ještě nedotknou letošních deváťáků.

"Kdyby začal návrh platit již od ledna, narušili bychom kontinuitu přijímacího řízení, neboť do konzervatoří žáci přihlášky podávají již letos v listopadu," vysvětluje poslanec.

K vysvědčení i zápisky

Podle něj dostane každý žák deváté třídy v pololetí jak vysvědčení, tak zápisku, což bude listina s údaji obdobnými, jaké jsou na vysvědčení. Vysvědčení vrátí a zápiska mu zůstane.

"Dosud se podávala jedna přihláška na jednu střední školu prostřednictvím školy základní. Teď budou přihlášky podávat naopak rodiče, a to na tři vybrané školy," dodal Bartoš.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám