Hlavní obsah

Přijdou tropy, bude až 37 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunce a vedro předpovídají meteorologové pro nadcházející víkend a počátek srpna. Rtuť teploměru by se měla zastavit na 37 stupních, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Začátek srpna by podle ní měl přepsat dosavadní teplotní rekordy a stát se nejteplejším za posledních 23 let.

Foto: Reuters

Článek

Ve čtvrtek bude ještě chladno, teploty se budou pohybovat v rozmezí 17 až 21 a během dne bude stále ještě pršet nebo se objeví přeháňky. „Dobrá zpráva je, že se srážky přesouvají přes Královéhradecký kraj na Moravu a do Slezska, kde déšť zoufale potřebují,“ uvedla Honsová. Oblačnost se bude protrhávat až odpoledne.

V pátek bude do Česka proudit vlhký vzduch, dopoledne bude ještě oblačno s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty 15 až 11, odpolední už budou pomalu růst a budou se pohybovat v rozmezí 21 až 25 stupňů. Odpoledne se bude oblačnost protrhávat a vyjasňovat.

Víkend bude příjemně letní a teploty budou závratně růst. Do Česka začne proudit teplý vzduch od jihu. V sobotu budou ráno ještě mlhy a teploty jen 9 až 13 stupňů, denní se budou pohybovat mezi 23 a 27 stupni.

Obrovský nárůst teplot nastane v neděli. Ráno by mělo být mezi 17 a 13 stupni, odpoledne 28 až 32 stupňů.

Teploty budou závratně růst i nadále. V pondělí by ráno mělo být mezi 18 a 14 stupni, odpoledne už bude 30 až 34 stupňů.

Noc na úterý bude podle meteorologů tropická, teploty by se měly pohybovat mezi 20 a 16 stupni, během dne bude 33 až 37 stupňů. Podobný ráz počasí by měl vydržet ještě ve středu. V polovině týdne začne do Česka proudit studená fronta, která s sebou přinese silné bouřky s přívalovými dešti a teploty spadnou o deset stupňů. „Přesto ale zůstanou na příjemných letních teplotách,“ dodala Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám