Hlavní obsah

Přibylo sedm nakažených horníků z Darkova

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dalších devět nakažených hlásí hygienici z karvinského ohniska na dole Darkov. Od neděle vzrostl počet pozitivně testovaných na covid-19 u sedmi horníků na 236. Mezi rodinnými příslušníky se objevili dva nově nakažení, celkem je jich nyní 114.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Sanitka před Dolem Darkov

Článek

„Počet nakažených souvisejících s dolem Darkov tak vzrostl na 356 osob. Patří tam i 12 pendlerů z Polska a šest zaměstnanců z jiných firem. Dnes jsme navíc zkontrolovali i další pracoviště společnosti OKD,“ uvedla v pondělí ředitelka Krajské hygienické stanice Ostrava Pavla Svrčinová.

Slezsko za den dohnalo Darkov

Koronavirus

Dodala, že na dole ČSM jih a ČSM sever kontrola nezjistila žádná pochybení. „Kontrolovalo se dodržování hygienických podmínek, nošení ochranných pomůcek či zajištění dezinfekce ploch a povrchů,“ upřesnila.

Od úterý 2. června začne další plošné testování zaměstnanců dolu Darkov. Týká se těch, kteří při prvním testování měli test negativní. Během úterý má být otestováno 250 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám