Hlavní obsah

Prezidentští kandidáti dostali čísla. Jednička je Topolánek, Zeman má sedmičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Devět zaregistrovaných prezidentských kandidátů v pátek získalo volební čísla pro lednové hlasování. Vylosovala je státní volební komise. Jedničkou je expremiér Mirek Topolánek, prezident Miloš Zeman má číslo sedm.

BEZ KOMENTÁŘE: Prezidentští kandidáti získali svá čísla do lednové volbyVideo: Novinky

 
Článek

Bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš, který je podle dosavadních průzkumů nejvážnějším konkurentem Zemana, získal číslo devět. Textař a podnikatel Michal Horáček, který stejně jako Zeman a Drahoš kandiduje na základě občanské nominace, obdržel dvojku.

Z trojice kandidátů, které navrhli poslanci, dostal bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek (ODA) číslo šest, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek (Realisté) číslo čtyři a hudebník a šéf strany Rozumní Petr Hannig pětku.

Volba prezidenta 2018

Z kandidátů, které navrhli senátoři, má diplomat Pavel Fischer trojku, lékař Marek Hilšer číslo osm.

Foto: Jan Švábek, Právo

Debata prezidentských kandidátů v Plzni

Vylosovaná čísla slouží ke snazšímu rozlišení kandidátů. Určí jejich pořadí na volebním webu a budou uvedena v záhlaví jejich hlasovacích lístků. Uchazeči o prezidentský úřad budou moci čísla využít také ve své volební kampani.

Volební čísla prezidentských kandidátů
Mirek Topolánek1
Michal Horáček2
Pavel Fischer3
Jiří Hynek4
Petr Hannig5
Vratislav Kulhánek6
Miloš Zeman7
Marek Hilšer8
Jiří Drahoš9

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám