Hlavní obsah

Prezident Pavel se přestěhoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Petr Pavel s manželkou se přestěhovali z Černoučku do Lumbeho vily na Pražském hradě. Tu užívali i jeho předchůdci Václav Klaus a Miloš Zeman. Před nastěhováním současného prezidentského páru prošel objekt dílčími úpravami.

Foto: Facebook/Petr Pavel

Prezident Petr Pavel oznámil, že se přestěhoval do Lumbeho vily. S prezidentským párem se přesunula i kočka Micka

Článek

„Po mnoha dotazech a dohadech je jasno! Micka se konečně přestěhovala do Lumbeho vily. A umožní nám sdílet ji s ní. Snad se jí bude v novém bydlišti líbit,“ uvedl prezident na Facebooku, přičemž příspěvek doprovodil několika fotografiemi, včetně snímku s Mickou.

Pavel původně předpokládal, že by se do Lumbeho vily, kterou hodlá s chotí obývat během pracovního týdne, přestěhoval už během léta.

Objekt prošel generální údržbou a prezidentský pár do něj nechal pořídit nový nábytek. „Bohužel asi měla paní (Ivana) Zemanová, která tam žila před námi, trochu jiný vkus, prostředí působí trochu depresivně. Takže bychom ho rádi trochu prosvětlili,“ uvedl již dříve Pavel s odkazem na manželku svého předchůdce, který pobýval především na zámku v Lánech.

Detaily úprav Hrad z důvodu bezpečnosti nezveřejnil a omezil se na konstatování, že byl pořízen převážně běžný nábytek IKEA.

Pavel se do Lumbeho vily rozhodl přesunout kvůli tomu, aby nemusel během pracovního týdne „pendlovat“ mezi Prahou a Černoučkem na Litoměřicku, kde žije.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lumbeho vila

Prezident nakupuje „běžný“ nábytek. Úpravy Lumbeho vily vyjdou do 2,2 milionu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám