Hlavní obsah

Přetestování na táborech bude povinné pouze u antigenních testů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejasnosti kolem testování na dětských táborech se pokusil ukončit ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Podle něj bude povinné absolvovat test na covid před začátkem tábora - další po sedmi dnech bude nutný pouze pro ty, kdo před pobytem podstoupí antigenní test.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Pokud bude dítě před akcí otestováno metodou PCR, nebude se muset po 7 dnech přetestovat. U antigenních testů přetestování zachováme,” uvedl ministr s poukazem na jednání s hlavní hygieničkou Pavlou Svrčinovou.

Informace o hygienicko-protiepidemickém opatření ministerstva zdravotnictví pro zajištění sezóny letní dětské rekreace 2021, kterou resort zveřejnil minulý týden, požadavek na přetestování po sedmi dnech nezmiňovala.

Na tábor s testem, ale jinak bez omezení, rozhodlo ministerstvo

Domácí

Podle opatření, které vláda schválila v pondělí, se měli účastníci letních táborů testovat před odjezdem a pak každých sedm dní. Na testy podle ní nemusí ti, kteří mají potvrzení o prodělání nemoci, případně o očkování. To zaskočilo organizátory táborů, kterým to nemálo komplikuje situaci.

Nakonec se informace o požadavcích měnily i v průběhu středy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám