Hlavní obsah

Premiérova žena přeruší podnikání

Právo, Novinky, Jaroslav Zbožínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/PAŘÍŽ

Premiér Stanislav Gross v Paříži ve středu oznámil, že jeho žena Šárka přeruší své podnikání. Po dobu výkonu jeho funkce povede její firmu právní kancelář. Podle předsedy vlády se jedná o obvyklý režim v zemích západní Evropy.

Foto: Petr Mráček

Doktor OX - tisková konference

Článek

"My jsme se dohodli na tom, že pokud jde o její podnikání, o její firmu, tak bude předána renomované právní kanceláři a ta ji povede po dobu, kdy já budu vykonávat vysokou ústavní funkci," řekl Gross.

Své rozhodnutí označil za "rozumnou cestu". Na dotaz o jakou právní kancelář by šlo, řekl: "To není věc, kterou řeším já, asi vám to včas bude řečeno," dodal.

Je to úkrok, říká poslanec

"Je to úkrok, kterým se vlastně nic neřeší. Na vysvětlení té základní otázky, jak je to opravdu kolem majetkových poměrů premiérovy rodiny, se tímto činem nezmění nic. Přínos takového počinu do budoucna vzhledem k důvěryhodnosti vlády také není žádný," vyjádřil se pro Novinky předseda poslaneckého klubu opoziční ODS Vlastimil Tlustý.

"Pokud by se to vešlo do parametrů, které jsou v České republice stanoveny pro podnikání, na samotném svěření firmy advokátní kanceláři by mi nic nevadilo. Nicméně vysvětlení zůstává pan premiér stále dlužen," řekla poslankyně Miroslava Němcová (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám