Hlavní obsah

Před dům Paroubkových se chystala demonstrace

Právo, trj, luk, gö

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krušné chvíle prožívala v neděli premiérova manželka Zuzana Paroubková poté, když byla informována o možné demonstraci před domem, v němž její rodina bydlí. Zmínka se objevila na webu ODS i s adresou Paroubkových.

Článek

"Požádala jsem o posílení policejních hlídek okolo našeho bydliště, což se stalo. Byla jsem sama doma a měla jsem strach. Naštěstí se nic nedělo," uvedla v pondělí na dotaz Práva. Zprávu o možné demonstraci jí sdělila mluvčí vlády Lucie Orgoníková.

Místopředseda soc. dem. Bohuslav Sobotka vyzval ODS, aby přestala organizovat "nátlakové a skandalizační akce" proti Paroubkovi a jeho soukromí. "Chtěl bych poukázat na to, že na diskusním fóru na webových stránkách ODS se objevila výzva Společně proti Paroubkovi," uvedl Sobotka.

Podle něj výzva obsahovala Paroubkovu přesnou adresu a slova "Udělejme velké haló". "Chtěl bych vyzvat pana Topolánka, jestliže má ambici vést nějaká jednání s parlamentními politickými stranami, aby ODS neorganizovala podobné nátlakové akce, neútočila takovým podpásovým způsobem proti předsedovi soc. dem.," dodal Sobotka.

Topolánek se distancoval

Předseda ODS Mirek Topolánek se od organizování demonstrací před Paroubkovým bydlištěm včera na tiskové konferenci distancoval. "Musím říct, že to je nesmysl, je to v rámci chatové diskuse na našich internetových stránkách. My za vyjádření jednotlivých občanů, kteří diskutují na našich stránkách, nebereme žádnou zodpovědnost," prohlásil.

Výzva podle pozdějšího sdělení ODS již ze stránek zmizela.

Sobotka se také pozastavil nad Topolánkovými výroky, který za prioritní kroky své vlády označil změny v policii.

"Chci se zeptat, zda ODS chystá v této své hypotetické vládě náběh k policejnímu státu či nikoli. Proč ODS jako jednu ze svých priorit uvádí změny v policii?" uvedl vicepremiér s tím, že taková priorita je velmi zvláštní u politika, "který o sobě tvrdí, že je demokratický".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám