Hlavní obsah

Pražský kandidát ANO vyvolává nenávist vůči Středočechům. Hnal by snad i Babiše do Průhonic?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražské ulice musí patřit Pražanům, nikoli Středočechům. Na sociálních sítích to hlásá pražský zastupitel Ondřej Prokop (ANO) v souvislosti s dopravní situací v metropoli. Pražané „musí mít kudy projet a kde zaparkovat,“ zdůrazňuje. Podle něj tedy nesmí trpět na úkor Středočechů, kteří do Prahy denně dojíždějí. Mimopražský je přitom i šéf hnutí ANO Andrej Babiš, který má dům v Průhonicích. A za prací do Prahy také někdy dojíždí.

Foto: Twitter @oprokop

Pražský zastupitel za ANO Ondřej Prokop a jeho kreace před auty se středočeskou a ukrajinskou SPZ

Článek

Zastupitel, který je dvojkou kandidátky ANO pro nadcházející komunální volby v metropoli, přitom nedomyslel ani to, že obrovské množství Pražanů může mít také jinou značku než pražskou, při koupi auta v jiném kraji totiž už není nutné měnit značky.

„Pražský řidič nesmí být nepřítel města a pražské ulice musí patřit Pražanům, ne Středočechům. Musíme zařídit, aby se Pražanům dobře jezdilo a parkovalo po jejich vlastním městě,“ burcuje pražský zastupitel ANO.

Pražané podle něj nesmí trpět na úkor Středočechů a dalších mnoha tisíc aut, která denně do Prahy přijedou.

Do voleb v Praze chce jít nová politická strana Motoristé sobě

Domácí

Problém je, jak řekl Novinkám, hlavně na sídlištích, kde parkují Středočeši, když ráno dojíždějí do práce. Jedná se například o Stodůlky či Jižní Město. „Tam, kde jsou metra,“ upřesnil. Řešení proto vidí v dalších parkovacích zónách.

K příspěvku na Facebooku, který je zaměřen proti Středočechům, pak přikládá fotografii, na které exemplárně ukazuje na auta „hříšníků“. Vedle auta se středočeskou registrační značkou je i vůz s ukrajinskou.

Babiš neparkuje na sídlišti

Mimopražský je přitom třeba i šéf hnutí ANO Babiš, který také někdy za prací do Prahy dojíždí. Občas se objeví například na jednáních Poslanecké sněmovny. Nyní nicméně většinu času tráví na svých předvolebních mítincích, na něž dojíždí svým obytným vozem se středočeskou registrační značkou.

„Nevšiml jsem si, že by předseda (Babiš) parkoval na sídlišti. Pokud má Středočech vyhrazené stání například v garáži, tak ať tam parkuje,“ řekl k tomu v pátek Prokop Novinkám.

Foto: Deml Ondřej, ČTK

Zastupitel Ondřej Prokop (ANO).

Babiš ve vyjádření zaslaném Novinkám uvedl, že souhlasí s tím, že ti, kdo do Prahy musí jet autem, mají parkovat na místech, která jsou pro to určena. „A nemají blokovat město,“ napsal.

Na okrajích Prahy, například v Letňanech, na Černém Mostě či na Chodově stojí sice záchytná parkoviště, ta ale mají omezenou kapacitu, a navíc před časem výrazně navýšila ceny. Za den parkování někde řidiči zaplatí až sto korun.

Modré parkovací zóny pro rezidenty jsou již nyní v provozu v podstatné části hlavního města, Pražané ale za oprávnění k parkování v místě bydliště musí platit.

Reklama

Výběr článků

Načítám