Hlavní obsah

Pražské metro žilo tancem

Novinky, Aneta Lednová
Praha

Pražané, kteří k přepravě využívají metro, si středeční cestu z práce mohli zpříjemnit netradičním způsobem. Dopravní podnik totiž zorganizoval akci s názvem Tanec v metru. Cestující zhlédli taneční vystoupení a pár tanečních kroků se mohli i naučit.

Pražské metro žilo tancemVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

V pěti vestibulech pražského metra – Hlavní nádraží, Florenc C, Můstek B, Budějovická a Malostranská – se boky tanečních lektorů, ale také cestujících rozvlnily hned několika tanečními styly. Ve stanici metra Můstek B se v 16 hodin začalo zoukem.

„Jedná se o tanec, který vznikl před dvaceti lety z lambady. V Brazílii byla velice slavná, ale časem se přestala tančit. Zouk je tedy takový její následovník. Používá techniku lambady, ale tančí se na moderní hudbu a díky tomu je populární po celém světě,“ řekl přítomný lektor.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Salsa ve vestibulu metra Florenc C

Na Florenci se tančila převážně salsa. Jedna hodina byla věnována méně známému stylu bachata.

„Tento taneční styl vznikl v Dominikánské republice a postupně se přenesl k nám do Evropy. My jsme to tu trošku pozměnili, ale kořeny jsou stále stejné. Bachata je hodně romantický tanec plný vášně,“ řekla lektorka Soňa Hoffmannová.

Stanice metra Budějovická se zaměřila na swing, Malostranská pak na tango. Na tanec, který se ve své původní podobě zakládal na intimním objetí a improvizaci.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Do akce se na Florenci zapojily desítky cestujících

Žánry na Hlavním nádraží byly pestřejší. Zde se vystřídaly new style hustle, funk, ale také hip hop nebo house dance.

Mezi neotřelé taneční styly můžeme zařadit také tanec timba, west coast swing nebo kizomba. Mezi ty známější patří třeba tango nebo street dance. Všechny tyto tance předváděli a učili cestující lektoři ze sedmnácti tanečních skupin.

Reklama

Výběr článků

Načítám