Hlavní obsah

Pražská zoo znovu otevřela pavilon i s gorilím novorozenětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Návštěvníci pražské zoologické zahrady mohli ve čtvrtek po čtyřdenní uzavírce navštívit pavilon goril. O víkendu se tam narodilo další mládě. Potomka gorily Kijivu bylo zatím možné sledovat pouze na internetu.

Článek

Pavilon byl otevřen od dvou hodin odpoledne. Ředitel zoo Miroslav Bobek však zdůraznil, že minimálně do příštího týdne v objektu potrvá přísně regulovaný režim. Návštěvníci budou moci do pavilonu vstupovat pouze v malých skupinách a strávit v něm vždy jen pár minut. V případě jakýchkoli problémů může být pavilon znovu uzavřen.

Mládě v sobotu porodila gorila Kijivu, která v minulých letech přivedla na svět samičku Moju a samečka Tatua.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Novorozené mládě gorily s matkou Kijivu

Zvířecí matka začala rodit přímo před očima návštěvníků, porod trval jen asi deset minut. Potomek se narodil před jedenáctou hodinou dopoledne. Gorily v pražské zoo zatím rodily přes noc či nad ránem, pro ošetřovatele byl porod přes den překvapením.

Jestli je nový přírůstek sameček, nebo samička, zjistí ošetřovatelé pravděpodobně až po několika týdnech z testu DNA. Vzorek získají například z moči mláděte.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Novorozené mládě gorily s matkou Kijivu

Reklama

Výběr článků

Načítám