Hlavní obsah

Pražská TOP 09 poslala ODS návrh koaliční smlouvy, nabízí prvního náměstka

– Praha • Aktualizováno

Pražská TOP 09 v pátek odeslala ODS návrh nové koaliční smlouvy. Stejně jako předchozí verze počítá se sedmi radními pro TOP 09 a čtyřmi pro ODS. Nově by ODS ale připadl post prvního náměstka, primátorský řetěz si nárokuje TOP 09.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf zastupitelského klubu pražské TOP 09 Jiří Vávra

Článek

O nové koaliční smlouvě informoval předseda zastupitelského klubu TOP 09 Jiří Vávra. „Zachováváme formát radních tak, jak to bylo v předchozí navrhované koaliční smlouvě,“ řekl. ODS by nově získala post prvního náměstka.

„Je to stejný návrh, který nám nabízeli předtím, než nás všechny odvolali. Tedy to vnímám jako docela dobrý žert, který má zakrýt to, že se dávají dohromady s ČSSD,“ komentoval návrh nové koaliční smlouvy, se kterým přišla TOP 09, pražský poslanec za ODS Marek Benda.

Vávra dodal, že v pátek jednal se zástupci klubu pražských zastupitelů ČSSD o možné spolupráci. Bavili se pouze o základních věcech a dohodli se na pondělní schůzce, kde mají být předloženy konkrétní návrhy. ČSSD by podle Vávry měla v pondělí například sdělit, zda si představuje spolupráci formou koaličního partnera či jinou formou.

Nepřímo také uvedl, že by ODS měl na rozmyšlenou postačit víkend a svou reakci na nový návrh koaliční smlouvy by měla dodat do pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám