Hlavní obsah

Pražská policie nově přijímá už i uchazeče bez maturity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli přetrvávajícímu nedostatku policistů v hlavním městě se policie rozhodla spustit náborovou kampaň. Na rozdíl od minulosti již není potřeba maturita, ale uchazečům stačí i výuční list. Nejvíce policistů schází podle tabulek u dopravní policie, ale i na místních odděleních ve speciální pořádkové jednotce mezi těžkooděnci. Kampaň představil šéf krajského ředitelství policie pro Prahu Petr Matějček.

Foto: Policie ČR

Nová náborová kampaň pražské policie

Článek

„V dřívější době bylo podmínkou ukončené středoškolské vzdělání s maturitou, ale nyní se k nám mohou hlásit i zájemci s výučním listem,“ uvedl Matějček.

Policisté bez maturity mohou podle něj například pomáhat se střežením zajištěných osob.

„Nikde není psáno, že když člověk nemá maturitu, tak nemůže být dobrý policista,“ dodal s tím, že v případě přijetí bude těmto policistům umožněno si maturitu dodělat. Veškeré ostatní podmínky jsou stejné jako v minulosti a zájemci tak musí absolvovat například psychotesty.

Muž v Aši odpálil policejní auto. Hrozí mu až osmileté vězení

Krimi

Úspěšní uchazeči mají nárok na náborový příspěvek 150 000 korun. Nástupní plat je přibližně 30 000 korun hrubého, po ukončení základní přípravy se blíží částce 40 000 korun.

Policie kampaň nazvanou My jsme pražská policie, doprovází série videoklipů.

K 1. lednu sloužilo u policie 39 422 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám