Hlavní obsah

Prázdné židle kandidovat nebudou, obskurní hnutí registraci nedostane

Novinky, jas

Volební principy prázdných a blokovaných židlí (mandátů), tak zní název hnutí, které podalo v úterý ve Středočeském kraji kandidátní listinu pro předčasné volby, čímž spustilo vlnu otázek a spekulací.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Seznam politických stran a hnutí vedený ministerstvem vnitra uskupení s tímto názvem neevidoval a mnoho informací neměl ani středočeský krajský úřad. Vedoucí tiskového oddělení Markéta Vítková ve středu konstatovala, že podaná kandidátka vzbuzuje zájem médií, obsahuje jediné jméno a strana dosud není registrována.

Mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka potvrdil, že hnutí o registraci v pondělí  skutečně požádalo. „Místo tří členů má přípravný výbor členy dva a místo minimálně jednoho tisíce petentů žádost podepsalo 13 lidí,” shrnul obsah žádosti o registraci, podle níž je zmocněncem jistý ing. Pavel Šulc.

„Nicméně platí, že podle volebního zákona mohou kandidátní listiny podávat pouze registrované strany či politická hnutí, což není případ tohoto hnutí,” pohřbil šance na volební úspěch Volebních principů prázdných a blokovaných židlí (mandátů).

Reklama

Související témata:

Související články

Noční můra: Deset stran ve Sněmovně

Deset stran ve Sněmovně? Noční můra pro příští vládu. Měsíc před volbami se ale množí průzkumy, které předpovídají až deseti stranám, že mohou pokořit...

Výběr článků

Načítám