Hlavní obsah

Praha 10 stopla plán na výstavbu radnice za tři čtvrtě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Praha 10 novou radnici v ceně 775 miliónů korun stavět nebude. Rozhodli o tom zastupitelé městské části v pondělí. Městská část připraví nové návrhy, jak špatný stav budovy, v níž nyní radnice sídlí, řešit. Kontroverzní projekt, proti němuž protestovali obyvatelé a kvůli němuž se loni uskutečnilo i místní referendum, prosazovalo bývalé vedení radnice v čele s bývalým starostou Bohumilem Zoufalíkem.

Foto: Profimedia.cz

Stávající sídlo radnice Prahy 10

Článek

"Současné vedení radnice tímto usnesením udělalo pořádek na svém pracovním stole a vrací celou záležitost do bodu nula," řekl nynější radní Zoufalík. Jako radní pro územní rozvoj prý na podzimní zasedání připraví možnosti, kudy by se mohla městská část dál ubírat, tedy zda cestou výstavby nového sídla, nebo třeba opravy toho stávajícího.

Praha 10 chtěla nové sídlo postavit kvůli špatnému stavu budovy, v níž nyní funguje. Vítěz výběrového řízení měl zajistit pozemek, samotnou stavbu, studii nového sídla i technický dozor a projektovou dokumentaci. Žhavým kandidátem byla parcela na Hagiboru.

Občanská sdružení a opozice ale projekt odsoudili jako předražený.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám