Hlavní obsah

Povolená rychlost na klíčových silnicích v Praze se od ledna sníží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řidiči, kteří projíždějí Prahou, budou muset od 1. ledna zpomalit. Na některých místech, kde se dosud jezdilo 70 km v hodině, bude nově obvyklá padesátikilometrová rychlost. Ruší se také noční "stovka" na Jižní spojce.

Článek

Na této důležité komunikaci, pokud právě nepopojíždí v koloně, je dovoleno jet přes den rychlostí 80 km/hod, v době od 23. hodiny večer do páté hodiny ráno rychlostí 100 km/hod. Od ledna noční výjimka padne a platit bude pouze rychlost 80 km/hod.

"Upozorňujeme řidiče, aby se změnou počítali, a nejezdili po paměti," řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Policisté podobné výmluvy nebudou tolerovat. Doplnila také, že součástí kontrol, pokud proběhnou na místě, bude i dechová zkouška. 

Kde se sníží rychlost
uliceúsek
5. květnaJižní spojka - Boženy Němcové
CínoveckáKostelecká - Veselská
Jižní spojkaVrbova - Chodovská
Jižní spojkaBarrandovský most - Vrbova
SpořilovskáBrněnská - Jižní spojka
LipskáZa Teplárnou - Evropská

Snížení rychlosti se týká například severojižní magistrály od Jižní spojky po ulici Boženy Němcové. Na celém úseku hlavní tepny z centra a do centra města platí dosud rychlost 70 km/hod.

Magistrát snížení rychlosti na některých silnicích oznámil v září. Důvodem je snížení hluku. Tím trpí především lidé žijící v okolí velkých silnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám