Hlavní obsah

Potvrzeno: za Drobila bude ministrem Chalupa

Právo, jov, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministrem životního prostředí se má příští týden stát starosta Prahy 6 a poslanec ODS Tomáš Chalupa. Informaci, kterou již Právo zveřejnilo, v pátek potvrdily další zdroje blízké vedení občanských demokratů. Premiér Petr Nečas by měl jméno nového člena vlády oznámit v pondělí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Chalupa

Článek

Podle některých zdrojů by mohl být nový ministr formálně prezidentem Václavem Klausem jmenován v úterý tak, aby se už ve středu mohl poprvé účastnit pravidelného jednání vlády. Podle informací ČTK už je Chalupa v kontaktu s vedením úřadu.

Nečas ani Chalupa na dotazy ohledně jmenování nového ministra včera nereagovali.

Vzhledem k tomu, že Chalupa patří mezi oblíbence prezidenta Václava Klause, nedá se předpokládat, že by měl Klaus k jeho jmenování nějaké výhrady. Právě Klaus, podle informací Práva, na jmenování Chalupy tlačí.

Drobilovým odchodem oslabila moravskoslezská ODS ve vládě. Chalupovým nástupem posílí pražská buňka, jejímž místopředsedou budoucí ministr je.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám