Hlavní obsah

Poslanec Kott do Sněmovny dorazí v úterý

ČTK, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOKSY

Poslanec ODS Petr Kott, který minulý pátek zradil ODS při hlasování o reformních zákonech ve Sněmovně, se v parlamentu znovu objeví až v úterý při jednání o evropské ústavě. Do té doby se bude doma léčit z následků úrazu, který údajně utrpěl při pádu ze schodů.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž

Článek

Poslanec, jehož kolegové z ODS obvinili, že na hlasování nepřišel kvůli těžké opilosti, dnes poprvé od pátku vystoupil na veřejnosti a v Doksech před svým domem poskytl rozhovory médiím.

Pod oběma očima měl velké žlutomodré monokly a na hlavě podlitinu. Na Kottově čele a tváři byly dvě dosud nezahojené tržné rány. Jednu měl i na nose. Drobná tržná rána a mizející otok pokrývaly také Kottovu pravou ruku. "V noci ze soboty na neděli jsem spadl ze schodů," uvedl Kott.

Dodal, že si šel udělat čaj, protože měl virózu, předtím si však vzal sedativa a na schodech se mu zamotala hlava. V Doksech, kde Kott žije, se však šíří jiná verze o příčině jeho zranění. Podle ní se v opilosti popral. To však odmítá Kott i jeho manželka Zuzana.

Na místo činu se moc netěší

"Někteří kolegové z ODS berou moji neúčast při pátečním hlasování jako zradu, i když mi to zatím nikdo z nich neřekl," konstatoval Kott. Od poslanců ODS očekává v úterý ve Sněmovně pravděpodobně ledové mlčení a připravuje se rovněž na jejich hromadný pískot, výčitky nebo úsměšky. "Nic příjemného nečekám, ale určitě neuteču," řekl Kott. "Není lehké sedět uprostřed klubu a nehlasovat s ním. Je v tom určitá dávka strachu," dodal.

Pití alkoholu před pátečním hlasováním znovu přiznal, šlo prý o čtyři půldecilitrové odlivky slivovice, o níž si myslel, že je to vodka. "Možná vám to přijde paradoxní, ale jsem jedním z poslanců, kteří v parlamentu pijí nejmíň," řekl novinářům.

Zuzana Kottová řekla, že plně stojí za svým manželem a že podobné fámy se jí bytostně dotýkají. "Není alkoholik, spadl ze schodů v noci ze soboty na neděli," uvedla. Politici a lékaři jsou podle Kotta profese, které patří k nejstresovějším a on vykonává obě dvě. "Někdo pije alkohol a zvládá přitom pracovat hlavou. Pak to podle mě nevadí," poznamenal.

Související články

V ODS sílí tlak na Kottovu rezignaci

Místní sdružení ODS v Doksech vyzvalo poslance Petra Kotta, aby složil poslanecký mandát. V případě, že tak neučiní, bude sdružení 7. října na místním sněmu...

Výběr článků

Načítám